Vloerverwarming

De verwarming is een van de belangrijkste zaken om comfortabel te wonen. Reden genoeg om uw verwarmingsinstallatie goed op orde te hebben. U wilt in huis natuurlijk een aangenaam klimaat en warme voeten in de winter. Vloerverwarming als bij- of hoofdverwarming is hiervoor dé manier.

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming systemen waar onder droogbouw en natbouw systeem.

Vloerverwarming voordeliger in de stookkosten. De warmte wordt gelijkmatig over de vloer verdeeld en stijgt het ook gelijkmatig op. Deze gelijkmatige warmte zorgt ervoor dat u het als warmer ervaart dan met gewone radiatoren. Bij gewone radiatoren stijgt de warmte eerst op en daalt dan pas neer. Hierdoor is de lucht hoog in de woonkamer het warmst, waar u er het minst van merkt. Al met al kunt u de thermostaat met vloerverwarming dus wat lager instellen en ervaart u een fijnere warmte in huis.

De beste/enige optie bij een lage aanvoertemperatuur
HR-ketels (hoogrendementsketel) renderen optimaal als de aanvoertemperatuur van de verwarming onder de 55°C is. Vloerverwarming is geschikt voor een lage aanvoertemperatuur en kan de ruimte prima verwarmen met water dat minder heet is. Een radiator moet veel meer warmte afgeven en heeft een hogere aanvoertemperatuur nodig dan vloerverwarming. Hetzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld warmtepompen, zonneboilers en stadsverwarming. Zonder vloerverwarming werkt dit gewoon niet, of niet duurzaam.

Vrijheid qua inrichting
Naast het feit dat vloerverwarming het comfort verhoogd door gelijkmatige warmte, een gezondere luchtvochtigheid én warme voeten, levert het ook een ander groot voordeel op. Met de inrichting van uw huis hoeft u rekening met plek van radiatoren te houden.